Vudering/prissætning af spil

At sætte pris på spil kan være en svær ting, og der kan være flere faktorer der afgøre hvad tingene er værd.

Personligt bruger jeg 3 forskellige løsninger når jeg skal se hvad en ca værdi på et spil har, og disse vil jeg prøve at gennemgå og guide omkring her.

ebay:

På ebay er der mulighed for at se hvad en vare er blevet solgt for inden for en periode. Fordelen ved ebay er at det er ofte mulighed for at finde den specifikke udgave af spillet, og ikke som PriceCharting hvor det kun er US/NTSC modeller. Det er også muligt at finde konsoller og alt muligt andet.

Det kan godt være lidt omstændigt at finde priserne på ebay, men når det er gjort et par gange går det hurtigt:

Du starter med at lave en helt normal søgning på den ting du gerne vil finde salgspriser på.
Skærmbillede 2014-10-23 kl. 17.16.15

Når søgeresultatet kommer frem, trykker du på “Advance” ved siden af “Search” knappen. Her vælger du “Sold listings” og evt udspecificere hvilket område du ønsker at se resultater fra:
Skærmbillede 2014-10-23 kl. 17.18.31 Skærmbillede 2014-10-23 kl. 17.18.57

Når du trykker “Searce” igen vises der kun resultater over vare som er blevet solgt.
I venstre side er der mulighed for at forfine søgningen, ved bl.a. at vælge hvilken konsol du søger efter spillet til.

PriceCharting:
Dette er tjæneste der opsamler oplysninger fra eBay og Armazon. Dette er dog kun i US $, og priserne er ofte i overkanten i forhold til realiteten, men det er også beregnet ud fra US/NTSC versioner af spillene.
Det jeg godt kan li ved den er at de har en app, så man har altid en simpel måde at finde ud af om det man har fundet i genbrugsbutikken er noget værd, eller blot noget.

Skærmbillede 2014-10-23 kl. 17.09.41

En god ting ved PriceCharting er også at de viser priser for både “loose” og “Complete” spil.

Forum:
Den mulighed jeg også bruger meget er at spørge i diverse fora, hvor der også sider potentielle købere. Her er ofte mange meninger om hvad tingene skal koste, men sammenholdt med hvad ebay siger, og ikke mindst ens sunde fornuft.

 

Dog skal man også bruge sin sunde fornuft. Et spil er ikke mere værd end hvad køber er villig til at betale, så den gamle regl med udbud of efterspørgsel gælder naturligvis også her.